LymfmassageLymfsystemet är kroppens ’avloppssystem’ och en av de viktigaste delarna i vårt immunförsvar. 

Om lymfsystemet är trögt eller inte fungerar som det ska, kan vätska samlas i kroppen och man kan känna sig uppsvälld och ha svårt att gå ned i vikt. Det kan även yttra sig genom att kroppen känns allmänt stel och ovillig, trötthet, värk, magproblem, tunga ben, celluliter som smärtar och liknande problem.
Immunförsvaret fungerar dessutom sämre. Lymfnoderna, som man främst hittar i armhålor och ljumskar samt i buken och runt halsen, tar hand om olika patogener (som virus, bakterier och cancerceller) och har ihjäl dessa så vi håller oss friska.

Lymfsystemet är ett eget system som löper parallellt med det venösa systemet. Till skillnad från blodomploppet har lymfsystemet ingen egen pump, utan är beroende av att vi rör på oss och att vi har en korrekt andning – att vi använder vår diafragma på rätt sätt!
Vid en lymfmassage får du mer information om hur systemet fungerar och hur du kan hjälpa dig själv med hjälp av s.k. egenvård.

Lymfmassage är en lätt, lugn massage där man ’föser’ vätska i kroppen åt ’rätt håll’. Rätt håll är mot armhålor och nyckelbensgrop.
Jag använder mig även av osteopatiska tekniker för att få fart på systemet på djupet. Om inte avrinningen fungerar hjälper det inte hur mycket vi försöker flytta vätska åt rätt håll. Därför inleds behandlingen med tekniker som syftar till att få igång systemet bl.a. genom så kallad artikulation av skuldror och höftleder.


›› För att boka tid ››